Läs vår cookiespolicy här

About us


Hej och välkomna till Coop Records, Books & Things - skiv- och bok- och klädhandeln som uteslutande saluför bra skivor, böcker och kläder. Här hittar ni också vårt eget skivbolags, Coop Records Gotland, utgivningar samt kläder och merch från vårt egna klädmärke med samma namn.

En liten backdrop: För cirka nio år sedan tyckte vi att det var oerhört trist att bara få hantera en massa tråkig mat här på Stora Coop i Visby. Sålunda föreslogs för våra chefer en liten skivavdelning som vi ansåg passa allra bäst i anslutning till vår fiskavdelning. Cheferna sa ja (?!) och sålunda såg världens förmodligen enda kombinerade fisk- och skivavdelning dagens ljus. Tack vare det faktum att vi också säljer en massa leverpastej och hushållspapper kunde vi direkt få dissa allt överrepresenterat till förmån för det underrepresenterade. Detta tänk har vi renodlat genom åren så idag kan vi med säkerhet hävda att Coop Records, Books & Things är den enda butiken ever från vilken du kan bära med dig hem Machine Gun Peter Brötzmann Octet, Vampires Of Black Imperial Blood med Mutiilation, Power Plant med Golden Dawn, en fin utgåva av något med Walt Whitman, Solanas Scum-Manifest, en av oss själva formgiven och batikfärgad Onkel Kånkel-hyllnings-T-tröja, samt ett halvt kilo färska räkor, tryffelpecorino och tamponger.
En bra fisk- och skivhandel måste ju ha en lika bra musikfestival och därför drog vi igång Döskallen för några år sedan. Här har storheter såsom Baby Grandmothers, Les Big Byrd, Dead Vibrations och The Cult Of Boydah (världens bästa band) spelat. En bra fisk- och skivhandel och musikfestival måste ju ha ett skivbolag också, därför Coop Records Gotland - hänger ni med? Dödspunk med Liktal och drömsk raga-psych från GBG med Melody Fields har vi hitills släppt, och mycket mer är i pipeline... oj! blev visst 30 plattor sedan vi senast uppdaterade denna sida: Pink Milk, Sagor & Swing, Tomas Eriksson, Aphid, Björn Olsson, Matriarkathum, Sun City GBG för att nämna några. Fantastiska recensioner överallt har våra släpp fått - vi är så stolta. En bra fisk- och skivhandel och musikfestival och ett bra skivbolag måste ju ha ett lika bra klädmärke med sig också - sålunda blev vi med kläder. Vi batikfärgar och screentrycker på lagret här på Coop, bland pallyftare och bananlådor. Vi ger ut böcker också, för en riktigt bra fisk- och skivhandel måste ju också innehålla ett förlag. Och just det - varje gång vi la upp något på facebook/insta så hörde en massa fastlänningar av sig och undrade ifall alla andra Coop-butiker i landet hade slika varor i sitt sortiment, sålunda tillkom denna vackra sida.  


Vi som jobbar med allt det här är:


Tim - Black- och Death Metal-specialist samt sid- och näthandelsansvarig.

Lina - kreatör och japan-specialist.  

Simon - Indie och Shoegaze-vetare.

Martin - Psych- och folkkonnessör. 

Vi har alla samma mejladress - dåligt va,

cooprecords@coopgotland.se

(Martin kan man dessutom få ringa om man är snäll 010 747 31 11 - får dock bara vara viktiga ärenden)